neljapäev, november 08, 2007

Edukas Eesti ja Soome õpetajate ühisseminar

26. ja 27. oktoobril toimus Tallinnas Eesti ja Soome eTwinning kontaktseminar.
Seminaril osales 10 õpetjat Soomest ja 10 õpetajat Eestist. Kõigil osalejatel oli ühine huvi alustada naabermaalt pärit õpetajaga eTwinning koostööprojekti.

Seminar kujunes väga edukaks, kuna kõik seminaril osalejad leidsid sobiva partneri ning ühtekokku sõlmiti kümme partnerlusprojekti.

Seminar algas reedel, 26. oktoobril Kumus, kus osalejad said tutvuda eesti kunstiga ja seejärel osaleda keraamikaateljee töötoas.
Keraamikaateljees ootas osalejaid põnev ülesanne - koostöös naaberriigist pärit kolleegiga tuli valmistada savist unistuste kunstimuuseumi makett. On ju teada, et Kumu hoone projekteeris soome arhitekt Pekka Vapaavuori ning meie kunstimuuseumi hoone sümboliseerib head koostööd naabrite vahel.


Teine seminaripäev oli väga töine. Hommikupoolikul tutvustasid Reval Central hotelli konverentsiruumis oma koostööprojekte Helja Kirber ja Antti Piiroinen. Laine Aluoja rääkis projektõppe metoodikast ja projektõppe praktikast Eesti koolides. Varje Tipp tutvustas veebipõhised vahendeid, mis on sobilikud eTwinning projektide läbi viimiseks.
Seejärel said õpetajad keskenduda koostööprojektide loomisele ning edasise koostöö planeerimisele.



Päeva teine pool toimus BCS-koolituse arvutiklassides, kus tutvuti lähemalt eTwinning portaaliga. Lisaks sellele toimus ka kaks praktilist töötuba, kus Meeri Sild tutvustas wiki kasutamist ja Ingrid Maadvere joonistusprogrammi Paint.net kasutamist.


Päev lõppes sõlmitud koostööprojektide tutvustamisega ja õhtusöögiga restoranis Novell.

Kommentaare ei ole: