esmaspäev, märts 17, 2008

Muljeid Bukarestist

Kogu pildimaterjali leiate siit.


Kes soovib tulevikus lõbusalt Bukarestis aega veeta, siis leiab sealt ka lõbusaid hotelle.


Laupäeva õhtul toimus pidulik õhtusöök, kus pakuti Rumeenia rahvustoite. Saal, kus me õhtustasime oli väga pidulik.


Tegelikult tegi kogu selle piduliku õhtusöögi meile Helja väla ja kutsus kõik sõbrad eTwinnijad üle Euroopa kokku oma sünnipäevale:)

Valik rahvustoite, mida pakuti õhtusöögil.

Konverentsil olid seekord ka kõik Eesti eksperdid. Üheskoos arutasime eTwinningu tulevikuplaane Eestis. Oleme jätkuvalt veendunud, et eTwinningu õpetajad Eestis on väga vahvad ja hästi uuendusmeelsed ning teiega on väga tore koostööd teha.

Selline nägi välja üks näituse boks (pildil Poola näitus). Mind isiklikult natuke häiris see, et paljudes boksides pakuti sööki ja jooki. Kohati jäi natuke selline läbu mulje.

Ingrid leidis endale twinni partneri Belgiast.

Esimese päeva õhtul toimus meil linnaekskursioon, kus tutvustati Bukaresti. Pildil on näha suur Parlamendi hoone, mis ehitati Causescu aeg. See oli ikka üüratul suur.

Siin on näha ühe õpitoa tiim, kus oli ka meie LeMilli isa Hans. Pildil arutavad nad tõenäoliselt oma töötoa teemasid veel. Ka mina käisin nende töötoas, mis oli väga huvitav. Riina Vuorikari (pildil paremal) rääkis tag'idest. Tema ettekanne oli väga huvitav.

Jean Noel Colin tegi ülevaate õpiobjektide aitadest Euroopas.

Hansu teemaks oli muidugi Lemill.


See oli hotell, kus meil toimus see kogu konverents. Hotell oli alles tutt-uus. Ehitustööd alles käisid. Ruum, kus Hans esines, alles reedel ehitus veel käis ja laupäeval saime juba verivärskes ruumis töötuba nautida. Hotellis oli üle 1000 toa ja seda iseloomustas jälle märksõna "suur".


Laupäeval hakati hommikul varakult hotellis toimetama lilleseadetega. Mõtlesime, et õhtul toimuvad seal suurejoonelised pulmad, aga... tegelikult toimusid ühe kolme kuuse lapse ristsed. Sedagi üritust iseloomustas sõna "suur".

Hotell paiknes meil äärelinnas ja selline vaade avanes aknast- autoturg.

... ja veel vaade aknast

Kuna ehitustööd hotellis alles käisid, siis võis kohata ka sellist pilti seal. Nii mitmelgi korral toimus voolukatkestus näituse ruumis õhtul, mis tekitas suurt elevust.

Kokkuvõtteks: Rumeenlased just küll väga ei paistnud silma külalislahkusega, aga ju meid on juba nii ära rikutud siin Eestis. Konverentsil küll väga palju uusi teadmisi ei saanud, kuid uusi kontakte sai päris palju. Me veendusime järjekordselt, et eestlased on väga uuenduslikud, sest enamuses, mida konverentsil räägiti oli juba tuttav. Aga nagu öeldakse, kordamine on tarkuse ema.

Tahan tänada kõiki vahvaid reisikaaslasi ja loomulikult Elot, kes selle osalemise meile võimaldas.

Varje

Kommentaare ei ole: