pühapäev, märts 16, 2008

eTwinning aastaüritus Bukarestis


14.-16. märtsini 2008 toimus Rumeenia pealinnas Bukarestis eTwinning aastaüritus, et esitleda senitehtut, auhinnata eTwinning võistlusel osalenud õpetajaid ja tutvustada uusi suundi sõpruskoolide programmis.

Eestist osales aastaüritusel kaheksa õpetajat.

14. märtsil tervitas Bukarest eTwinningu aastaüritusel osalejaid päikesepaistelise kevadilma ja liiklusummikutega, mis raskendas mõnevõrra õigel ajal toimumispaika jõudmist. Bukarest, hiigelsuur ja n-ö valmimisjärgus hotell konverentsi toimumispaigana, entusiastlikud eTwinning-õpetajad üle Euroopa ning lõputult üllatusi pakkuv näitusesaal – kõik see tekitas palju emotsioone ja mõtteid.

Allpool meie õpetajate mõtted Bukarestis nähtu-kuuldu kohta:

Helja Kirber, Tartu Forseliuse Gümnaasiumi emakeele õpetaja:
Olin esimest korda aastaüritusel ja rahvaste ja keelte paabel jättis võimsa mulje. Huvitav oli näha ja kuulda omavahel suhtlemas erivate maade õpetajaid. Tore oli vaadata, kuidas erinevad rahvused vastavalt temperamendile esitlesid oma riiki näitusel. Ja nagu elus ikka, inimeste seas liikudes ja teiste kogemusi kuulates-vaadates saab alati midagi, mida ka enda tegevuse jaoks kõrva taha panna.
Bukarestiga tutvumisvõimalusi ei olnud küll palju, kuid teatava kujutluse sellest linnast siiski sai. Siinkohal võib suurlinna liiklusummikutele ka tänulik olla, sest selle tõttu läbisime Bukaresti teel hotelli ja lennujaama piisava aeglusega ja saime linna vaatamisväärsusi imetleda. Oma võlu lisas ka hilisõhtune bussiekskursioon. Bukarestis on palju, mille kohta saab öelda „hiigelsuur“. Palju sellest on pärit Rumeenia omaaegse diktaatori ajast, aga samas on ka hästi näha, kuidas mingil ajalooetapil esile toodud ideed jäävad pikemaks ajaks rahva ühismällu. Hotelli kohta, mis on nii uus, et värvilõhn veel õhus ja töömehed liikumas, saab kasutada ka sõna „hiiglaslik“ – koos kõigi sellest tulenevate võlude ja vaevadega.
Aitäh võimaluse eest aastaüritusel osaleda!

Aimi Jõesalu, Põlva Keskkool:
Olen väga tänulik AS Tiigrihüppele selle toreda võimaluse eest osaleda eTwinning rahvusvahelisel konverentsil, kuna see andis inspiratsiooni edaspidiseks projektitööks ja igapäevaseks arvutipõhiseks õpetamiseks. Oli huvitav teada saada teiste maade etwinnijate kogemustest ja tegemistest. Saksa keele õpetajate eestseisuse liikmena kogusin partneriotsinguid eelkõige saksa keele õpetajate, oma kooli kolleegide jaoks ja samas ka oma projektide jätkamiseks. Bukarest ise oli müstiline ja konverents siin hiigelhotellis huvitav, seltskond armas ja lahe, eriti Eesti oma. Inglise keelgi hakkas meenuma! Nii mõnigi materjal ja saadud lingid ootavad kohest uurimist ja läbitöötamist kodus!Kui on midagi uut ja huvitavat, mida veel uurida ja juurde õppida, siis oli konverents seda väärt, et kohal olla! Aitäh veelkord suurepärase võimaluse eest!
P.S. (Juba mõtlen sellele, kuidas järgmisele konverentsile pääseda?!)

Kommentaare ei ole: