teisipäev, veebruar 20, 2007

Eurodrawing Lihula Muusika- ja Kunstikoolis

Projekt EURODRAWING on 2 aastat kestnud ettevõtmine, projekti algatajad ühest Tšehhi koolist rändavad paberirulliga mööda Euroopat ja külastavad igas riigis üht kooli.

Igal maal joonistatakse paberile 10 meetrit oma maad kujutavat pilti. Partnerkoolide leidmine ja riikidevaheline suhtlus toimub eTwinning keskkonna kaudu.


Lihula õpilased projekti algatajaid tervitamas.

Eesti esindajatena maalisid Lihula kunstikooli õpilased eelmise aasta maikuus, mil paberirull koos tšehhidest saatjatega meieni jõudis, pildile meie riigi rahvuslikke sümboleid (suitsupääsuke, rukkilill), meie loodust nii Matsalus kui ka Võrumaal, Tallinna vanalinna ja ka vaadet Lihulale, Lihula rahvariideid jm. Pildi tegemisel osalesid peaaegu kõik kunstikooli õpilased ja ka mõned vilistlased.





Tänaseks on õpilased 15 Euroopa riigist oma pildid joonistanud, valmis on 150 meetri pikkune pilt, millele viimane osa joonistatakse ühiselt veel 27. veebruaril 2007.a. Brüsselis Euroopa Parlamendis toimuva projekti lõpuürituse raames. Projekti lõpuõhtu toimub Tšehhi saatkonnas Brüsselis. Lihula kunstikoolist osaleb projekti lõpetamisel 2 õpetajat ja 3 õpilast.

Kogu projekti kulgu ja pilte toimunust saab vaadata internetist aadressil www.eurodrawing.net

Piia Saak
Lihula Muusika- ja Kunstikool

1 kommentaar:

Zdenek Hetes ütles ...

Nice blog :-)
Zdenek