esmaspäev, november 28, 2011

Kontaktseminar Nizzas

eTwinningu kontaktseminar Nizzas 24.-26.november 2011
Lennujaamas kogu seltskond kohal õigeaegselt ja lennureis TLN-MÜNCHEN-NIZZA surus tõrgeteta. Lennujaama tuli korraldaja vastu ja otsesõit kooli lõunasöögile, lennukites oli ka einet pakutud.
Kooli hoovis päike ja pluss 17 kraadi - eestlased õue!
Koolis hakkas peale lõunat kohe töö pihta: tervituskõned, selgitused toimuva teemal ja pärast kohvipausi ajurünnak - 4 minutiste kohtumiste jooksul vestlesid eestlased võimalikult mitme küproslase ja prantslasega projekti loomise teemadel. Esimene üllatus - pärast seda päris Elisabeth (Prantsusmaal kodustatud ameeriklane, kes juhib sealset eTwinningut): Kas kõigil on projekt valmis? Hämming!
Õhtul einestamine kutsekooli restoranis, kui alguse pooletunnist viivitamist mitte arvestada, oli kõik oivaline!
Hotellis ühesed toad, WIFI, kena, vaade linnale - super!
Järgmisel päeval jätkus töö koolis. Eestlased haarasid härjal sarvist ja tegidki projektid valmis, ühel jäi pooleli, sest partner kadus poolest päevast minema, ju oli meie tempo liiga kiire. Lõunasöögi järel kiirkäigul randa, 8 minutit puhkust ja päikest ja pildistamist ja tööle tagasi!
Töö järel kiire ostlemine ja seejärel Monaco külastus - bussiga ringraja meeldejäävatel kurvidel, jalgsi lossi juures, vanalinnas ja kasiino ümber. Sisse ei läinud ja palgaraha jäi mitmekordistamata, tühja kah, siiamaani polnud eriti kulunudki ja 2013 aasta lubadus oli eesti naistel keelel ja meelel!
Õhtusöök vanas kindluses, toidud ja perenaine väga toredad.
Kolmanda päeva tööruumideks oli uhke sajandivanune hotell, meie pidev mure (kinnikaetud akendega ruumis töötamine) sai pauside ajal suure päiksega kompenseeritud. 5 inimest lubas õhtul +19 kraadise merevee raudselt ära proovida, kel ujukaid polnud, kas pesus või alasti, mis muutis ühe prantslanna veidi murelikuks...
Õhtul pärast tööd enamus eestlasi linnatuurile lahtise katusega bussiga, vaated lummavad, temperatuur langev, pärast tuuri poodi sooja(jah, ka ujujad...). Sel aastal jõulukingid Nizzast!
Õhtusöögile tuli enamuse eestlastega ka Elizabeth - kohalikud hõrgutised ja lõbus seltskond, ilus punkt reisi lõppu!
Tagsilendude mõnu sõltus sellest, kus keegi istus, eesolijad nautisid veini ja tagaolijad allakukkuvaid hapnikumaske!
Tallinnas paduvihm!
Väsinud, aga õnnelikud! Teeme veel!

Valdur Parašin

Pildid:
https://picasaweb.google.com/103748652284904525510/NizzaeTwinning2011?authuser=0&feat=directlink

Kommentaare ei ole: