kolmapäev, oktoober 06, 2010

Kunsti- ja muusikaõpetajate kontaktseminar Lätis

Helle Saue koostatud esitlus Lätis toimunud kontaktseminari kohta.

23.-26. septembril toimus Riias eTwinningu kontaktseminar. Lätlaste korraldatud üritusel oli osavõtjaid neljast erinevast riigist: 3 Eestist, 11 Prantsusmaalt, 11 Lätist ja 8 Poolast. Eestit esindasid Elva Gümnaasiumi kunstiajaloo õpetaja Helle Saue ning Tartu Descartes'i Lütseumist muusikaõpetaja Anu-Mai Lillo ja allakirjutanu. Lisaks oli vaatlejana kohal Horvaatia eTwinningu büroo esindaja. Seminari eesmärgiks oli leida häid partnereid ja genereerida ideid uute loodavate projektide tarbeks.

Seminar algas Riias omavahel tutvumise ja linnaekskursiooniga, kuid juba teisel päeval sõitsime Latgale piirkonda, kus Rezekne lähistel toimus kaks toredat õpituba. Esimeses õpitoas tutvusime erinevate rahvuspillidega ja tegime ka ise muusikat. Teises saime jälgida keraamiku osavat käte- ja jalgadetööd ning lisaks õnnestus endalgi midagi põnevat savist valmis meisterdada. Tagasiteel Riiga tutvustasid osalevate riikide esindajad oma maa laule, millele ülejäänud usinasti kaasa laulda üritasid.

Kogu ülejäänud aeg pühendati uutele projektidele. Usinalt otsiti partnereid ja mõtiskleti sobivate teemade üle. Meil oli õnne. Kui prantsuse koolide esindajad kuulsid, et prantsuse keel ja kultuur on meie koolis olulisel kohal, ei olnud mingit probleemi partnerite leidmisel. Koostöös prantslastega sai alguse lausa kolm erinevat projekti, millest kaks on gümnaasiumi- ja üks põhikooliõpilastele. Kui palju neist projektidest tegelikult teoks saab, näitab aeg. Üks projekt on nüüdseks ka juba ametlikult registreeritud.

Õhkkond seminaril oli väga soe ja sõbralik. Tänusõnad korraldajatele, kes sellele suures osas kaasa aitasid. Eriline tänu aga Tiigrihüppe Sihtasutusele, kes meile sellest üritusest osavõtu võimaldas.
Elle Reisenbuk,
Tartu Descartes'i Lütseumi projektijuht

Kommentaare ei ole: