laupäev, november 13, 2010

Ametialase arengu töötuba teemal digitaalmeedia kasutamine õppetöös

12.-14. nov. toimus Helsingis ametialase arengu töötuba (PDW), mille teemaks oli digitaalmeedia kasutamine õppetöös. Üritus toimus Helsinki Metropolia Rakenduskõrgkoolis, millel on suurepärased infotehnoloogilised võimalused just praktiliste töötubade läbi viimiseks.

Kolme tiheda tööpäeva jooksul sai kuulda hulga huvitavaid ettekandeid. Esile võiks tuua Helsingi Ülikooli professori Kirsti Lonka
ettekande digitaalsest meediast hariduses. Lektori eriti head näited ja julged väited panid umbes 100-pealise auditooriumi mitmel korral kihama. Anne Gillerani ettekanne puudutas eTwinningut läbi selle 5-aastase ajaloo ja käesoleva aasta uusima muudatuse – õpetajate toa – tähtsust, põhimõtet, arengut ning populaarsust. Nina Rekola ettekanne rääkis elukestvast õppest.

Kahel päeval toimusid praktilised töötoad kolmel erineval teemal:
Digitaalsed ressursid, Digitaalsed mängud ja Digitaalne meedia. Lisaks toimusid töötoad ainete (inglise keel, muud keeled, matemaatika, füüsika-keemia) kaupa, mille sisuks oli eTwinning 2.0 vahendid ja projektide sõlmimine.

Üks lõbus idee, mida on võimalik kasutada rühmatöös või suhtlemise soodustamiseks rahvusvahelises seltskonnas. Iga osaleja sai lehekese, millele oli kirjutatud ei-tea-mis-keelne lause. Lehekesel tuli täita järgmised väljad: mida see tähendab? mis keeles see on? sinu nimi, sinu abilise nimi. Viimasel päeval loositi täidetud kupongi esitanute vahel välja mitu suurt karpi Fazeri komme. Oli südantsoojendav kohtuda kolleegidega mujalt ning jagada ja saada kuulda muredest-rõõmudest.
Eesti riiki vihmases Soomes esindas Mari Tonisson.

Kommentaare ei ole: