kolmapäev, juuni 14, 2006

eTwinningu koordinaatorid kohtusid Viinis

8. juunil 2006 kogunesid Viini programmi Sõpruskooli Euroopas/eTwinning rahvuslike kasutajatugede (NSS) ja keskse kasutajatoe (CSS) esindajad, et teha kokkuvõtteid eelmisest õppeaastat ja rääkida järgmise aasta plaanidest.2005/2006 õppeaasta on olnud programmile Sõpruskoolid Euroopas/eTwinning edukas.

Programmiga on liitunud rohkem kui 15 000 kooli. Järgmine õppeaasta algab üritusega "Tagasi kooli", mis kestab 25. septembrist -15. oktoobrini. Sel perioodil korraldatakse mitmesuguseid võistlusi ja üritusi nii õpetjatele kui ka õpilastele. Kuna sõlmitud partnerlusi ja loodud partnerlusprojekte on võrreldes registreerunud koolide arvuga tunduvalt vähem, siis järgmisel õppeaastal pakutakse õpetajatele eelkõige tuge partnerluste loomisel.

Järgmisel õppeaastel toimuvad samuti Kutsealase Arengu Õpitoad (PDW) Euroopa eri riikides, sealhulgas juunikuus ka Eestis Tallinnas. Tallinnas toimub õpituba algklasside ja klassiõpetajatele. Sinna on oodatakse osalema ka ligikaudu 50 Eesti õpetajat.

Järgmisel aastal toimub ka võistlus eTwinning peaauhinnale ning eTwinning konverents, kuhu kogunevad õpetajad kõigist Euroopa riikidest. Esialgsete plaanide järgi toimub konverents jaanuarikuus Belgias. Konverentsil tehakse ka teatavaks peaauhinna võitjad. Peaauhinnaks on võidu pälvinud partnerlusprojektides osalenud õpetajate ja õpilaste ühine laager mõnes looduskaunis kohas. eTwinning peaauhinna 2005 võitjatele korraldati laager Hispaanias Lanzarote saarel.

Kommentaare ei ole: