laupäev, september 22, 2007

Mentorite koolitus Pärnus

21. septembril-22. septembril kohtusid Pärnus õpetajad, kel kõigil eTwinning projektitöö kogemus olemas ja kes heal meelel tutvustaksid sõpruskoolide programmi ka oma kolleegidele.

Koolitus algas reede pärastlõunal. Selleks, et juhendamine hästi sujuks, alustati täiskasvanute koolitamise põhitõdede tundmaõppimisega. Seejärel andsid Varje, Meeri ja Ingrid ülevaate vabavaralistest veebivahenditest, mis sobivad hästi projektitööks.
Lõpuks said koolitusel osalejad keeruka ülesande, valmistada järgmiseks hommikuks ette ettekanne, et tutvustada projektitööks sobivaid töövahendeid.
Esimene koolituspäev lõppes meeleoluka jalutuskäiguga läbi Pärnu rannapargi Tervise Paradiisi restorani ning ühise õhtusöögiga.

Teine koolituspäeva algas ettekannetega. Siret tutvustas huvitavaid töövahendeid
Programm koomiksite tegemiseks www.comeeko.com
Vahend failide ülespanemieks Box.net
Videode ülespanek video.google.com
Mitmesuguseid vahendeid leiab Sireti ja Tuuli veebipäevikus itublogi.blogspot.com
Veel leiab töövahendeid ingliskeelsest blogist generatorblog.blogspot.com
Piia rääkis eTwinning projektist Eurodrawing, mille raames valmis mitme riigi õpilaste ühistööna üks suur joonistus.
Madli-Maria tutvustas projekti Positiivne ja negatiivne ühiskonnas.
Madli-Maria leidis, et eile jutuks olnus SlideShare on suurepärane töövahend ja tegi kiirelt laupäeva hommikul valmis SlideShare kasutamise juhendi.
Seejärel tutvustas Tuuli liikuvate piltide tegmist programmiga www.wikipaint.com. Tiina otsustas kohe, et hakkab seda vahendit kasutama projektitöös algkasside õpilastega ja Mari kaalus võimalust seda programmi kasutada animafilmi konkursitööde valmistamisel.
Tuuli näitas veel töövahendid, mida ta kasutas projekti "Tegelased lastekirjanduses" käigus:
Puslede tegemiseks sobib programm www.flash-gear.com
Tehtud puslesid saab lisada koodi kopeerides lisada ajaveebi.

Ideed saab edapidi lisada del.icio.us Tag ehk märksõna on etwinmentor. Lisada saab "post" alt kasutajatunnus: klassiopetaja, parool kogukond07

Ingrid ja Varje tutvustasid materjale eTwinningu koolituse läbiviimiseks. Koolitusmaterjalide kompekti leiab eTwinningu rahvuslikust veebist.

Pildid, mis koolituse käigus tehtud on üleval Flickr, märksõnaga twinmentor

2 kommentaari:

merike ütles ...

Tänud veelkord Pärnu koolituse organiseerijatele ja kõigile osavõtjatele - üheskoos tegutsedes tekkis palju uut energiat, ideid ja innustust tegutsemiseks. Isegi niipalju, et pühapäeva hommikul rahulikult magada ei saanud - peas keerlesid ikka mingid twinningu mõtted. Ja siis ma otsustasingi teie kõigi poole abipalvega pöörduda. Kuna meil on Tiinaga plaanis "Virumaa Teatajas" siinsetele õpetajatele enne Rakvere koolitust veidi etwinningut tutvustada, mõtlesin, et oleks väga hea, kui sellega tegelenud õpetajad lause või paar etwinningu kiituseks kirjutaksid. Ehk on teil ka mõne õpilase arvamus, mida tsiteerida tasuks. Arvan, et niimoodi, isiklikumal moel asjast kirjutades tekib ehk parem kontakt lugejatega ja sõnum jõuab lihtsamalt pärale. Loodan, et te ei pea paljuks paar rida kirjutada ja lubate oma arvamust ka lehes kasutada. Aitäh!
Merike

Pedro Sacramento ütles ...

Excuse me. The correct wikipaint site is:
http://www.wikipaint.org

Thanks :D