esmaspäev, oktoober 27, 2014

eTwinningu mentorite koolitus Maltal 24.-26.oktoobril 2014

24.-26.oktoobrini toimus eTwinningu mentorite koolitus Maltal Gozo saarel.
Eestist osalesid Ingrid Maadvere, Merike Sikk, Tatjana Tambovtseva ja Kristi Rahn.
Koolituse eesmärk oli ühendada mentoreid üle Euroopa ja  jagada oma kogemusi, rõõme ja muresid.
Meid võtsid vastu Amanda Debattista ja Jacqueline Frendo, Malta eTwinningu koordinaatorid.
Seekordne koolitus oli huvitav seetõttu, et selle läbiviimisesse olid kaasatud ka teised riigid.
Esimesel päeval saime omavahel tuttavaks ja Poola mentored tutvusid oma parimaid projekte.
Laupäeval oli neli põnevat õpituba. Ühes töötoas jagati nippe, kuidas edukalt esineda. Seejärel räägiti internetiturvalisusest ning Norra esindaja tutvustas videomaterjale, mida selle teema käsitlemiseks kasutada saab. (Materjalidega saab tutvuda siin).
Belgia esindaja tutvustas erinevaid koostöövahendeid. (Vahenditega saad tutvuda siin). Itaalia esineja rääkis sotsiaalvõrgustike kasutamisvõimaluste kohta eTwinningus.
Pühapäeva hommikul jagasid mentorid oma projektiideid ja mitmed neist asuti huvilistega juba hoogsalt edasi arendama.
Koolituse lõpus jagasid oma kogemusi Prantsusmaa ja Poola mentorid. Juttu oli just sellest, kuidas läbi viia mentoritööd. Prantslaste põhiliseks mureks oli see, et projektide läbiviijad on inglise keele õpetajad ning teiste ainete õpetajaid on rahvusvahelistesse projektidesse raske haarata. 
Poolakad on oma mentorite võrgustiku väga hästi üles ehitanud ning teevad erinevaid tegevusi, et seda hoida ja arendada. Nad tegelevad ka nn “uinuvate kaunitaridega”, kes kunagi on ühe projekti teinud, kuid siis mingil põhjusel loobunud. Samuti on neil olemas ülevaade koolidest, kes ei tegele eTwinninguga ning neid külastatakse ja koolitatakse. Läbi viiakse nii kontakt- kui ka veebipõhiseid koolitusi. Nende formaat on üsna sarnane Eestile – tutvustatakse eTwinningut projektitegemisvõimalusena ning selle portaali, esitletakse häid projektinäiteid ning mõnda IKT vahendit, mis projektitööks sobib.
Kolme tiheda päeva sisse mahtus ka väike kultuuriprogramm: laupäeva lõuna ajal külastasime UNESCO maailmapärandisse kuuluvat Ggantija kindlust ja õhtuti jagati kogemusi ja projektiideid rahvuslikus stiilis õhtusöökidel.
Koju jõudsime rikkaliku projektiideede pagasiga.
 

Kommentaare ei ole: