teisipäev, jaanuar 25, 2011

Oslale projektis "Targalt internetis"

Tiigrihüppe Sihtasutus kutsub teid osalema projekti „Targalt internetis“ tegemistes.


Euroopa Komisjoni programmi “Laste toetamine ja kaitsmine internetis“ raames teevad projektis Targalt internetis koostööd mitmed organisatsioonid. Tiigrihüppe Sihtasutuse osaks on koolituste ja konkursside korraldamine, õppe- ja teavitusmaterjalide loomine.

Kogu maailmas tähistatakse igal aastal veebruaris Turvalise interneti päeva. Sellega seoses alustame meiegi laiaulatuslikku kampaaniat, mille eesmärgiks on laste ja noorte targem internetikasutus. Noortele vanuses 8-14 selgitatakse, kuidas vältida ohuolukordi suhtlusvõrgustikes ja muu virtuaalse meelelahutusega tegelemisel. Kampaania bännerid suunavad huvilised kodulehele www.targaltinternetis.ee, kuhu koondame kasulikku infot nii lastele, lapsevanematele kui õpetajatele. Peagi leiate sealt õppematerjale, mida kasutada internetiturvalisust käsitlevates tundides.

08.02.2011 ootame õpetajaid ja teisi lastega töötavaid inimesi Turvalise interneti päeva konverentsile, kus peaesinejaks on Catherine J.Cummings USA-st. Sedapuhku on Euroopa ühine sõnum kõigile virtuaalmaailmas seiklejatele – see ei ole mäng, see on Sinu päris elu. Konverentsile saab registreeruda kuni 01.02 www.targaltinternetis.ee lehel.

Veel on gümnaasiumiõpilastel aega saata töid „Targalt internetis“ õppematerjalide konkursile. Peaauhinnaks on reis kogu klassiga Heureka teaduskeskusesse Helsingis. Võitjate autasustamine toimub konverentsil ning seda teeb pr Evelin Ilves.

Loodan, et tänaseks on koolidesse jõudnud Turvalise interneti päeva plakatid, kus Tiigrihüppe Sihtasutus kutsub üles seda päeva tähistama. Meie 9 koolitajat- 6 eestija 3 venekeelset, on valmis läbi viima õpitubasid lastele ning interaktiivseid seminare õpetajatele ja lapsevanematele. Noortele mõeldud koolitusi võivad edukalt aidata sisustada projekti juures tegutseva noortepaneeli liikmed, keda on kokku 15.

Ootame koolidelt aktiivset osalemist kampaanias.

Turvalist liiklemist internetis!

Ilvi Pere
Tiigrihüppe Sihtasutus
Internetiturvalisuse projektijuht

ilvi(ätt)tiigrihype.ee

Kommentaare ei ole: