neljapäev, jaanuar 04, 2007

Talvekool algas

4. ja 5. jaanuaril 2007 toimub Põlva Ühisgümnaasiumis 52 osalejaga eTwinning talvekool. Osalejate hulgas on nii kogenud tvinnijaid kui ka neid, kes programmiga alles esimest tutvust teevad.

Talvekoolis räägime rahvusvahelisest koostööst eTwinning projektide vahendusel. Erilist tähelepanu pöörame praktilisele tegevusele. Tiigrihüppe SA koolitajad õpetavad, kuidas kasutada veebipõhised tööriistu, mis sobivad internetipõhiseks koostööks ja õppematerjalide loomiseks.

Talvekool algas registreerumise ja hommikukohviga. Talvekooli avas ja sõpruskoolide programmi tutvustas Elo Allemann Tiigrihüppest. Osalejaid tervitas Põlva Ühisgümnaasiumi direktor Kaido Palu.

Türi Gümnaasiumi õpetaja ja eTwinning ekspert Laine Aluoja rääkis projektõppest ning oma kogemustest eTwinning projektitöös. Kõlama jäi mõte, et mistahes partnerlusprojektide puhul on väga oluline kõigi osalejate tahe projektitöös osaleda. Laine soovitus oli, kaasake õpilased juba planeerimisetapis ja veenduge, et koostööprojekt neile huvi pakub.

eTwinning talvekoolis osalejad

Elo Allemann

Seejärel jaguneti rühmadesse ja tutvuti lähemalt eTwinning portaali ja selle kasutusvõimalustega. Arutati, missugune võiks olla hea idee eTwinning projektiks.

Pärast lõunasööki andis Hans Põldoja põhjalikku ülevaate õppematerjalide loomisest, autoriõigustest ja creative commons põhimõtetest.

Seejärel jätkus talvekool praktiliste töötubadega, õppida sai Skype, wikit, pilditöötlust, blogi, LeMilli ja arvutijoonistuste tegemist programmiga Paint.NET.

Pärast pingelist tööd nautisime Põlva Ühisgümnaasiumi tublide laste suurepärast kontserti. SUUR TÄNU!



Õhtul pärast hotelli registreerumist said kõik osalejad panna proovile oma meeskonnatöö oskused. Algas mäng õTwinning, ehk õpetajaTwinning. Ingridi juhendamisel moodustati kiiresti meeskonnad. Soojenduseks pidid osalejad eksimatult ära tundma 12 Euroopa Liidu keelt. Selle ülesandega tulid õpetajad hästi toime ning kinnitasid veendumust, et Eesti õpetaja juba rahvusvahelistes koostööprojektides hätta ei jää.

Järgnes tõeliselt raske ja keerukas IKT-alane viktoriin. Osalejad said kasutada ka õlekõrsi ehk vihjeid vastustele. Õlekõrred tuli aga välja teenida raske füüsilise ja vaimse pingutusega - kogu meeskond pidi ühe vihje saamiseks kas noolega täpsust viskama, võtma ette keerulise orienteerumise Põlvas või lahendama keerulisi ristsõnu ja sudokusid.
Kõik meeskonnad tulid raske väljakutsega edukalt toime.

õTwinning polnud sellega veel lõppenud. eTwinning projektide puhul on võtmetähtsusega partneri leidmine ja koostööks ärgitamine. Selleks pidid kõik võistkonnad ette valmistama rahvaluuleainelise koostöökutse eTwinning projetiks ning selle ilmekalt pärast õhtusööki ette kandma.

Ette kantud koostöökutsed olid kõrgel kunstilisel tasemel, millest annavad tunnistust ka lisatud fotod ja video. Eesti õpetaja juba hätta ei jää!





Märksõnad: ,

5 kommentaari:

merike ütles ...

Minule koolitus meeldib.Kõik on väga suurepärane. Soovin ka edaspidi osaleda koolitusel.

Astrid ütles ...

Mul on hea meel, et sellele koolitusele sattusin, kuna mul õnnestub siin oma teadmisi arvutimaailmas avardada.
Tänud tegijatele.

P.S õhtusöök on naisterahvaste jaoks liighiline :P

Riina Rosenfeld ütles ...

Minule meeldis koolitus ka väga. Tundsin, kuidas iga minutiga targemaks sain. :) Kui oleks aega veel kõiki uusi teadmisi rakendada, oleks eriti tore.

Külli ütles ...

nii heal tasemel organiseeritud koolitust ei suuda Eestimaal teised koolitusfirmad pakkuda- tänud Tiigrihyppele kogu meeskonnaga. Aga mulle küll meeldib õhtul süüa, ma usun, et paljudele meeldib ;-)

Daniela&Kylli ütles ...

HALLO Kylli
HALLO everybody,
I don't understand what you are saying but your cheerfulness is great!!!!!!!!!!!!
The meeting is very interesting when every partecipant can work in a little group.
Bye Bye
Daniela from Italy