reede, aprill 07, 2006

Seminar "eTwinning Professional Development Workshop" Ateena (esimene päev)

6.- 8. aprillil toimub Ateenas programmi Sõpruskoolid Euroopas raames koolitusseminar programmis osalevatele õpetajatele.
Seminaril osaleb 108 eTwinningu fänni 20-st Euroopa riigist. Eestit esindavad Regina Multram Turba Gümnaasiumist ja Laine Aluoja ning Kristel Vahtra Türi Gümnaasiumist. Antud seminaril on õpetajatel võimalus õppida teiste kogemusest, tutvustada enda tööd ja arutleda koostöövõimaluste üle.

Varajane ärkamine ja saabumine Tallinna lennujaama kell 5 oli paljutõotava ning huvitava seminari algus. Esimene reis kestis 25 minutit ja viis meid Helsingisse. Sellele järgnes kahe ja poole tunnine lennureis Münchenisse ning siis veel kaks ja pool tundi: olimegi Ateenas. Kell oli ainult 15.20 (nii Eesti kui ka Kreeka aja järgi).Suure segaduse kiuste õnnestus meil hotell leida ja tubade saamisega algust teha (millest viimane on tänaseni saamata).
Seminari "eTwinning Professional Development Workshop" avapäev algas registreerimisega, kus me kohtusime ka oma Kreeka sõpruskooli projektijuhtide ja õpilastega (Eigaleo 5.gymnaasium - projekt "MyWeek").

Pärast registreerimist oli lühike vastuvõtt kõigile seminari külalistele. Seejärel toimus seminari avamine planetaariumis, mille käigus anti kõigile auhinnatud projektide juhtidele kingitus Kreeka hariduse ja religiooni ministeeriumi poolt. Avamine lõpetati etendusega "Voyage without an End" uues planetaariumis, milles kujutati Ateena arengut läbi aegade, elutõdede kujunemist ning tänapäeva Ateenat. Päeva lõpetas "Network Dinner", kus saime mahti ka imelist kingitust lähemalt uurida.

Laine, Kristel ja Regina

Kommentaare ei ole: